top of page

Hitta hit

Hitta hit

Kontempels center är beläget i fastigheten Mindepartementet på Slupskjulsvägen 26 A på Skeppsholmen i hjärtat av Stockholm. Efter den lilla bron över till Skeppsholmen tar du första grusväg till vänster längs vattnet och följer den i ca 500 meter.

Buss
Ta buss 65, hållplats på Vasagatan utanför Centralstation, åk till hållplats Moderna Museet. Bakom muséet, nere vid vattnet på andra sidan, ligger Kontempel.

Tunnelbana
Åk till stationen Kungsträdgården där går du till Strömkajen (mot vattnet) och sen vidare över bron till Skeppsholmen. Du kan också åka tillÖstermalmstorg och promenera över Nybroplan till Skeppsholmen.

 

Djurgårdsfärja
Från Slussen eller Allmänna gränd på Djurgården (och Nybroplan sommartid) kan du åka Djurgårdsfärja till Skeppsholmen. När du kliver av färjan på går du till höger på bryggan längs kajen ända tills du kommer till byggnaden Mindepartementet och Kontempel.

0C7E3397-B336-4671-BB98-59F0E08ADF3E.jpe
Golvbild Mattias de Frumerie (kopia).tif

Vår verksamhet

Kontempel är en andlig mötesplats utifrån en vidare tolkning av begreppet ”andlighet”. Det handlar inte bara om en eventuell trosuppfattning utan omfattar även andra, icke-materiella aspekter, av det som gör människan till en helhet – såsom konst, filosofi, poesi, musik och relationer. Vår verksamhet tar sin utgångspunkt i övertygelsen att ett gemensamt och inkluderande sökande kan hjälpa människor att finna en djupare mening med sina liv. Att det kan bli vägen hem – från den andliga hemlösheten. 

Vår organisation

Kontempel är som organisation, juridiskt och ekonomiskt, helt fristående men delar Svenska kyrkans etiska värdegrund och följer dess ordning. Kontempel har bl.a. en nära samverkan med Stockholms stift, som också är representerat i styrelsen. 

Värdegrund och vision.png
Mikrofon

Press/Media om Kontempel

Se Kontempel i radio, teve och press!

          Många upplever en stark ensamhet och tomhet mitt i överflödeskulturen som leder oss in i en jakt på upplevelser, konsumtion och missbruk för att fylla vårt behov av kärlek och tillhörighet. Vi behöver alla ett sammanhang där vi på olika sätt kan vara inspirationskällor för varandra. Dessutom är samarbete vår enda möjlighet för att kunna rädda den här planeten."

Olle Carlsson

Präst och initiativtagare

bottom of page