NYHET VT 2020 – NU ÄVEN DIGITALA GRUPPER!
 
För att kunna delta behöver du först vara med på ett digitalt introduktionsmöte. Anmäl intresse genom att skicka ett mail till fotini.carlsson@kontempel.se. 

LIVSSTEGEN

Livsstegen är ett självhjälpsprogram inspirerat av tidlös andlig visdom, modern psykologi och behandlingsvärlden.


Programmet

I Livsstegen är de tolv stegen till för alla ”normalstörda” människor oavsett livsproblematik och har alltså ingenting med kemiskt beroende att göra.

 

Livsstegens program med självhjälpsgrupper, retreater och utbildningar har utvecklats under Olle Carlssons drygt 40-åriga gärning som präst, chef på behandlingshem, etisk rådgivare och kyrkoherde. Alla som startar upp Livsstegens självhälpsgrupper är utbildade ledare.

 

Självhjälpgrupperna är till för alla oss som känner att livsproblem, stora som små, har gjort att vi har hamnat fel i tillvaron. Det kan bero på vantrivsel på jobbet, ett stukat självförtroende, ett destruktivt beteende eller maktlöshet inför livets stora frågor.

Boken

Livsstegens handbok Livsstegen – 12 steg till inre hälsa är utgiven på Bonnier Fakta 2015 och skriven av Olle och Fotiní Carlsson. Inför varje gruppträff läser vi ett kapitel ur boken Livsstegen. Boken finns att låna på bibliotek och i en del kyrkor, att beställa på webben, ladda ner som e-bok eller lyssna till som ljudbok.

 

Grupperna
 Livsstegens grupper består av max 10 deltagare och 2 ledare (som själva deltar i gruppen men håller i ramarna). Vi möts 90 minuter en gång/vecka under 12 veckor. Inför varje träff läser vi alla ett kapitel i boken Livsstegen. 
Du kan gå Livsstegen hur många gånger du vill.

 

Introduktionsmötet
Har du redan gått Livsstegen en gång behöver du inte komma på introduktionssamtal igen. Inför varje gruppstart hålls obligatoriska introduktionsmöten för alla som vill gå Livsstegen. På introduktionsmötet får du veta mer om programmet, anmäla dig till önskad grupp och berätta lite om dig själv.

Pris

Livsstegens självhjälpgrupp (12-veckors program med fysiska gruppträffar): 995 kr – OBS! Startar i höst pga Corona.

Livsstegen Webb (12-veckors program med digitala gruppträffar): 685 kr – Se Facebooksidan Kontempel för uppdaterad information!

Medlemmar i Kontempel har företräde till våra grupper. Det kostar 200 kr/år att bli medlem och du blir det enkelt här.  Om du har svårt att betala kan du ansöka om ett deltagarstipendium från Kontempel.​

Vi är en nystartad ideell föreningen och helt beroende av gåvor och frivillighet. Alla våra ledare är utbildade i att leda Livsstegen och engagerade som ledare ideellt.

Mer om Livsstegen

Läs mer om Livsstegen på www.livsstegen.se