Skärmavbild 2019-11-18 kl. 17.59.47.png

Livsstegen

En av grundpelarna i Kontempels verksamhet

LIVSSTEGEN = SJÄLVHJÄLPSGRUPPER, RETREATER, MÄSSA & LEDARUTBILDNINGAR

För närvarande, med anledning av Corona, finns en öppen grupp i Livsstegen med Olle Carlsson som sänder live på Kontempels Facebooksida. Här en länk till evenemanget: https://www.facebook.com/events/528610011174677/

 

Mer information om anmälan till höstens utbildningar, retreat och grupper i Stockholm här!

VAD ÄR LIVSSTEGEN?

Livsstegens tolv steg för existentiell hälsa är ett självhjälpsprogram inspirerat av Bibeln, Anonyma Alkoholister, behandlingsvärlden, KBT och Katarina församling på Södermalm i Stockholm. Handboken Livsstegen – 12 steg till inre hälsa är utgiven på Bonnier Fakta 2015 och skriven av prästen och författaren Olle Carlsson i samarbete med hustrun Fotiní Carlsson.

Livsstegen har utvecklats under Carlssons drygt 40-åriga gärning som präst i Svenska kyrkan och som etisk rådgivare och platschef på behandlingshem. Men också i mötet med tusentals sekulariserade och andligt sökande människor i Katarina församling där han verkade under 25 år som präst, varav tio år som kyrkoherde.

De senaste fem åren har Livsstegen spridits i landet och även utomlands. Alla som startar grupper i Livsstegen är utbildade, registrerade och med i ett ledarnätverk för att  samordna utvecklingen och garantera dess kvalitet. Sedan vårterminen 2020 har Livsstegen sin bas i Kontempel, en ideell förening som startats av bland andra Olle Carlsson, och som syftar till att skapa rum och mötesplatser för vår tids existentiella behov.

 

VILL DU STARTA OCH LEDA GRUPPER I LIVSSTEGEN?

Ledarkurserna hålls hos oss eller på plats hos er och är resa i personlig och existentiell utveckling för varje deltagare. Under kursen får alla fördjupa sig i Livsstegens tolv steg tillsammans – från Maktlöshet till Medkänsla.

Alla som vill får även prova på att ”dela” (en personlig och jämlik samtalsform utifrån några förhållningsregler) kring stegen. Ledarkursen är en unik form av teambuilding för ett arbetslag, oavsett om man vill starta upp en grupp efteråt eller inte.

Livsstegen tillhandahåller för närvarande följande två ledarutbildningar:

Alternativ 1. Grundkurs (2,5 dagar): Inga särskilda förkunskaper krävs och kursen riktar sig särskilt till anställda och frivilliga i församlingar men också till andra organisationer och yrkesgrupper. Här förmedlas Livsstegens speciella koncept samt våra teoretiska och praktiska erfarenheter av att starta, leda och utveckla verksamheten under ca 20 år. Vi gör dessutom en egen inre resa utifrån Livsstegens existentiella teman. Minsta antal deltagare 8 pers. Kostnad/person: 8-12 pers 2900 kr, 13-35 pers 2400 kr, 35-50 pers 1900 kr (+ moms, resa och boende för ledare. 

Alternativ 2: Fortsättningskurs (1,5 dagar): Riktar sig till er som redan kan grunderna väl och har gått Livsstegens program eller utbildningen tidigare. Vi handleder i och fördjupar oss i Livsberättelsen, de teoretiska och praktiska erfarenheterna av att leda Livsstegen, utmaningar och möjligheter med att fortsätta leda Livsstegen. Minsta antal deltagare 8 pers. Kostnad/person: 1900 kr (+moms, resa och boende för ledare).

I kurserna ingår: Ledar- och kommunikationsmaterial för att kunna starta upp verksamheten ingår kostnadsfritt. Samtliga deltagare registreras som utbildade ledare och får även hjälp med handledning och spridning av verksamheten via våra kanaler. (Vid fler än tolv deltagare kan Olle Carlsson hålla gudstjänst samt en öppen föreläsning i samband med utbildningen, kostnadsfritt). 

Alternativ 3: Kombinerad retreat och ledarkurs i olika former ges regelbundet. Kontakta oss så skräddarsyr vi en tillsammans en kombinerad kurs och retreat för ert arbetslag. 

KONTAKT

Kontakt: +46 (0)722324484 / info@livsstegen.se

Webb: livsstegen se / kontempel.se