top of page

sön 07 nov.

|

Kontempel

Skaiv: Satelliter

Trio bestående av Eva Lindal (fiol), Mattias Windemo (gitarr) och Stina Hellberg Agback (harpa) - nyskapande kompositioner/improvisationer.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Skaiv: Satelliter
Skaiv: Satelliter

Tid och plats

07 nov. 2021 18:00

Kontempel, Slupskjulsvägen 26A, 111 49 Stockholm, Sverige

Om evenemanget

Satelliter är Stina Hellberg Agback på harpa, Eva Lindal violin och Mattias Windemo gitarr. Trion bildades våren 2019 då dom turnerade i Västmanland med tolkningar av grafiska partitur samt egna kompositioner och improvisationer. Bandets namn är hämtat från Bruno Madernas Serenata per un satellite, ett av de grafiska partituren som trion projicerar under konserterna med en blinkning till happenings och performance från 1960-talet. 2020 så livestreamades trion från Kulturscen Sandviken, med läsning av poeterna Carolina Thorell och Viveca Sjögren Bangoura.

Stina och Eva har spelat tillsammans som duo i många år och då ofta i samarbete med kompositörer, poeter och konstnärer som i projekten Inlansbanan- de som stannade och de som for, den digitala labyrinten Brakfesten- musikkonst för en orolig tid och sommaren 2021 med en improviserad konstföreställning på Konsthall Norra Kvarken, inspirerat av fåglar, insekter, mikrober, fossiler och okända djur. Stina och Eva turnerar under sommaren och hösten 2021 med bandet Mining Extended och med trion Tre Glas med Mattias Risberg piano.

Mattias och Eva spelar sedan 2010 i trion WE (Windemo Ensemble) tillsammans med slagverkaren Jonny Axelsson. Albumet WE gavs ut 2014 med kompositioner av Mattias Windemo:

“Superb musicianship makes this one of the most urgent improvised art music discs in a long time.” —Thomas Millroth/soundofmusic.nu

Biljetter

 • Satelliter, ordinarie

  200,00 kr
  Skatt: +12,00 kr Moms
  Försäljning avslutad
 • Satelliter, medlem

  180,00 kr
  Skatt: +10,80 kr Moms
  Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

          Många upplever en stark ensamhet och tomhet mitt i överflödeskulturen som leder oss in i en jakt på upplevelser, konsumtion och missbruk för att fylla vårt behov av kärlek och tillhörighet. Vi behöver alla ett sammanhang där vi på olika sätt kan vara inspirationskällor för varandra. Dessutom är samarbete vår enda möjlighet för att kunna rädda den här planeten."

Olle Carlsson

Präst och initiativtagare

bottom of page