top of page

tors 13 maj

|

Norrmalm

Vild växt-vandring på Skeppsholmen

Lisen Sundgren är specialist på ätliga vilda växter och berättar om hur du kan använda de allra vanligaste vilda växterna till mat och enkla huskurer. Låt nässlor, kirskål, våtarv, svinmålla och andra vanliga vilda växter ta plats på tallriken! Vi samlas utanför Kontempel.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Vild växt-vandring på Skeppsholmen
Vild växt-vandring på Skeppsholmen

Tid och plats

13 maj 2021 11:00 – 12:30 CEST

Norrmalm, Slupskjulsvägen 26A, 111 49 Stockholm, Sverige

Gäster

Om evenemanget

Vi samlas utanför Kontempel och vandrar runt i cirka 1 1/2 timme.

Datum: torsdag 13 maj

Tid: 11.00 - 12.30

Pris: 250 kr

Föranmälan - det går bra att betala på plats, gärna Swish.

Max antal deltagare: 15 - så vi kan hålla trygga avstånd.

Om vandringen:

För att använda vilda ätliga växter behöver man en del förkunskaper, som att kunna identifiera vad som är ätligt och vad som inte är det, var man får plocka och hur man tar vara på sin skörd - allt detta får du svar på under vandringen!

Lisen Sundgren är herbalist, författare, Natur- och skogsterapiguide och en ivrig ambassadör för ett liv i samklang med naturen. Hennes senaste böcker är ”Vildvuxet” samt ”Äta vilda växter”. Hon har arbetat med flera framstående kockar och bidragit till att öka medvetenheten kring användningen av vilda växter i Sverige i många år.

Dela detta evenemang

          Många upplever en stark ensamhet och tomhet mitt i överflödeskulturen som leder oss in i en jakt på upplevelser, konsumtion och missbruk för att fylla vårt behov av kärlek och tillhörighet. Vi behöver alla ett sammanhang där vi på olika sätt kan vara inspirationskällor för varandra. Dessutom är samarbete vår enda möjlighet för att kunna rädda den här planeten."

Olle Carlsson

Präst och initiativtagare

bottom of page