top of page

sön 21 nov.

|

Kontempel

Skaiv: Maya Bennardo, Erik Blennow Calälv, Kristofer Svensson

Musik som rör sig i gränslandet mellan noterad kammarmusik och fri improvisation, denna afton uruppförs verk av Blennow Calälv och Svensson.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Skaiv: Maya Bennardo, Erik Blennow Calälv, Kristofer Svensson
Skaiv: Maya Bennardo, Erik Blennow Calälv, Kristofer Svensson

Tid och plats

21 nov. 2021 18:00

Kontempel, Slupskjulsvägen 26A, 111 49 Stockholm, Sverige

Gäster

Om evenemanget

Skaiv och kontempel Kultur presenterar;

Maya Bennardo, Erik Blennow Calälv och Kristofer Svensson

Med avstamp i kacapins mikrotonalitet utforskar trion Bennardo/Blennow Calälv/Svensson de subtila förhållandena mellan renstämda intervall som uppstår i den vibrerande tomheten mellan violin, basklarinett och kacapi. I stillhet och med eftertänksamhet belyses renstämningens inneboende affekter, vilket ger musiken såväl en asketisk, rituell stramhet som ett lyriskt anslag. Det är en musik som rör sig i gränslandet mellan noterad kammarmusik och fri improvisation, och denna afton uruppförs verk av Blennow Calälv och Svensson.

Maya Bennardo är violinist och improvisatör, baserad i Brooklyn, NY och Stockholm. Hon har varit en central aktör i New Yorks samtida konstmusikscen det senaste decenniet, och är medlem Mivos-kvartetten och violin/viola-duon andPlay som hon grundade med Hannah Levinson 2012.

Erik Blennow Calälv är bassklarinettist, kompositör, and improvisatör. Hans musik kan höras i kvartetten The Schematics och i duo med gitarristen Finn Loxbo.

Kristofer Svensson är kacapimusiker och tonsättare baserad i Stockholm. Svensson har skrivit musik för ensembler som Contemporaneous (US), Quatuor Bozzini (CA), och Hong Kong New Music Ensemble (HK). 2020 släpptes soloalbumet Andra Segel på kuyin.

Biljetter

 • Skaiv, Kontempel, ordinarie

  200,00 kr
  Skatt: +12,00 kr Moms
  Försäljning avslutad
 • Skaiv, Kontempel, medlem

  200,00 kr
  Skatt: +12,00 kr Moms
  Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

          Många upplever en stark ensamhet och tomhet mitt i överflödeskulturen som leder oss in i en jakt på upplevelser, konsumtion och missbruk för att fylla vårt behov av kärlek och tillhörighet. Vi behöver alla ett sammanhang där vi på olika sätt kan vara inspirationskällor för varandra. Dessutom är samarbete vår enda möjlighet för att kunna rädda den här planeten."

Olle Carlsson

Präst och initiativtagare

bottom of page