sön 21 nov. | Kontempel

Skaiv: Maya Bennardo, Erik Blennow Calälv, Kristofer Svensson

Musik som rör sig i gränslandet mellan noterad kammarmusik och fri improvisation, denna afton uruppförs verk av Blennow Calälv och Svensson.
Skaiv: Maya Bennardo, Erik Blennow Calälv, Kristofer Svensson

Tid och plats

21 nov. 18:00
Kontempel, Slupskjulsvägen 26A, 111 49 Stockholm, Sverige

Om evenemanget

Skaiv och kontempel Kultur presenterar;

Maya Bennardo, Erik Blennow Calälv och Kristofer Svensson

Med avstamp i kacapins mikrotonalitet utforskar trion Bennardo/Blennow Calälv/Svensson de subtila förhållandena mellan renstämda intervall som uppstår i den vibrerande tomheten mellan violin, basklarinett och kacapi. I stillhet och med eftertänksamhet belyses renstämningens inneboende affekter, vilket ger musiken såväl en asketisk, rituell stramhet som ett lyriskt anslag. Det är en musik som rör sig i gränslandet mellan noterad kammarmusik och fri improvisation, och denna afton uruppförs verk av Blennow Calälv och Svensson.

Maya Bennardo är violinist och improvisatör, baserad i Brooklyn, NY och Stockholm. Hon har varit en central aktör i New Yorks samtida konstmusikscen det senaste decenniet, och är medlem Mivos-kvartetten och violin/viola-duon andPlay som hon grundade med Hannah Levinson 2012.

Erik Blennow Calälv är bassklarinettist, kompositör, and improvisatör. Hans musik kan höras i kvartetten The Schematics och i duo med gitarristen Finn Loxbo.

Kristofer Svensson är kacapimusiker och tonsättare baserad i Stockholm. Svensson har skrivit musik för ensembler som Contemporaneous (US), Quatuor Bozzini (CA), och Hong Kong New Music Ensemble (HK). 2020 släpptes soloalbumet Andra Segel på kuyin.

Biljetter
Pris
Antal
Totalt
 • Skaiv, Kontempel, ordinarie
  200 kr
  +12 kr Moms
  200 kr
  +12 kr Moms
  0
  0 kr
 • Skaiv, Kontempel, medlem
  200 kr
  +12 kr Moms
  200 kr
  +12 kr Moms
  0
  0 kr
Totalt0 kr

Dela detta evenemang