top of page

sön 10 sep.

|

Betlehemskyrkan, Göteborg

Retreatsöndag i Göteborg med Olle och Fotini Carlsson samt Robert Eriksson

På en retreatsöndag i Betlehemskyrkan får du möjlighet att komma för att ”bara vara” och för ett litet tag släppa stress och måsten i vardagen. Arrangeras i samverkan med Kontempel. Robert Eriksson leder oss genom dagen tillsammans med Olle och Fotini Carlsson. Anmälan via Betlehemskyrkan.se

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Retreatsöndag i Göteborg med Olle och Fotini Carlsson samt Robert Eriksson
Retreatsöndag i Göteborg med Olle och Fotini Carlsson samt Robert Eriksson

Tid och plats

10 sep. 2023 09:30 – 15:00

Betlehemskyrkan, Göteborg, Erik Dahlbergsgatan 11b, 411 26 Göteborg, Sverige

Om evenemanget

Retreat betyder att ”dra sig tillbaka”. På en retreatsöndag i Betlehemskyrkan får du möjlighet att komma för att ”bara vara” och för ett litet tag släppa stress och måsten i vardagen. Robert Eriksson leder oss genom dagen tillsammans med olika gäster som medverkar med föredrag, reflektioner och meditationer. Retreatsöndagarna återkommer några gånger per termin.

Söndag 10 september: Om kärlek – konsten att älska

Vi är väldigt glada att prästen Olle Carlsson och journalisten Fotini Carlsson återigen gästar Betlehemskyrkans retreatsöndag. De är aktuella med boken ”Om kärlek – konsten att älska”, som också blir temat för denna dag. Alla söker vi efter kärlek, men vad är egentligen kärlek? Är kärlek bara en känsla eller är den något man faktiskt gör? Är kärlek att följa sitt hjärta, även om det kan skapa oro hos andra? Vad händer om man tar till sig den ofattbara sanningen att man är alltigenom vacker, fullständigt accepterad och älskad precis som man är om man vågar lyssna på sin egen inre röst istället för att bara se till ytan?

Olle Carlsson är prästen som gjorde sig känd som publikdragare i Svenska kyrkan. Under många år ledde han arbetet som präst och kyrkoherde i landets mest välbesökta församling på Södermalm i Stockholm med överfulla gudstjänster och banbrytande sociala och kulturella projekt. Han är också författare till ett tiotal böcker om livsfrågor, andlighet och tro såsom Kristendom för ateister, Livsstegen 12 steg till inre hälsa och Just idag 365 tankar för sinnesro. Idag verkar han som författare, föreläsare och teologisk ledare i Kontempel.

Fotini Carlsson är journalist, pedagog och medförfattare till flertalet av Olle Carlssons böcker. Paret har även initierat det rikstäckande självhjälpsprogrammet Livsstegen och retreatcentret Kontempel tillsammans.

Program

9.30 –  Morgonbön i kapellet (Entré via huvudentrén) 9.45 – Föredrag med efterföljande meditation. I BK Vasa. 11.00 – Gudstjänst i kyrksalen med Olle Carlsson, Fotini Carlsson och Robert Eriksson 12.30 – Lunch i tystnad. 13.00 – Föredrag i kyrksalen följt av en delande-stund 14.30 – Avslutande andakt i kyrksalen.

De olika momenten under retreatdagen bygger på varandra, så tanken är att man är med under hela dagen. Samtidigt stänger vi inte dörren för den som behöver ansluta/lämna vid annan tid, men då uppskattar vi om detta anges vid anmälan. Retreatdagen görs i samverkan med föreningen Kontempel.

Kostnad

120 kr, för lunch och kaffe under dagen. Betalas på plats, helst med swish. Anmälan sker endast via Bethelmskyrkan.se

Dela detta evenemang

          Många upplever en stark ensamhet och tomhet mitt i överflödeskulturen som leder oss in i en jakt på upplevelser, konsumtion och missbruk för att fylla vårt behov av kärlek och tillhörighet. Vi behöver alla ett sammanhang där vi på olika sätt kan vara inspirationskällor för varandra. Dessutom är samarbete vår enda möjlighet för att kunna rädda den här planeten."

Olle Carlsson

Präst och initiativtagare

bottom of page