top of page

fre 29 apr.

|

Skeppsholmen

NON VIOLENT COMMUNICATION WORKSHOP

"Varför var jag inte mer närvarande? Hur kunde jag ljuga för min partner? Min vän behövde mig, men jag svek". Många upplever att de inte kan dela sina tankegångar med nära & kära så att den djupaste längtan till kontakt blir hörd. Det kan vara svårt att formulera smärtan ens för sig själv...

Registrering är stängd
Se andra evenemang
NON VIOLENT COMMUNICATION WORKSHOP
NON VIOLENT COMMUNICATION WORKSHOP

Tid och plats

29 apr. 2022 09:30 – 12:30

Skeppsholmen, Slupskjulsvägen 26A, 111 49 Stockholm, Sverige

Om evenemanget

Välkommen till vårens andra workshop i Non Violent Communication med olika teman från Livsstegen!

”Empati är en respektfull förståelse över vad andra upplever. Istället för att erbjuda empati i våra möten med andra, erbjuder vi ofta råd eller berättar hur vi själva upplever situationen. Empati, däremot, uppmanar oss att tömma våra hjärnor och lyssna till andra med hela vårt väsen”. 

- Marshall Rosenberg

När: Fredag 29 April 9.30 - 12.30

Workshopledare: Olle Carlsson och Kaja Michelson

Självrannsakan

 "Varför var jag inte mer närvarande när barnen behövde mig? Hur kunde jag ljuga för min partner? Min vän bad om hjälp, men jag svek".  Många upplever att de inte kan dela sina tankegångar med nära & kära så att den djupaste längtan till kontakt blir hörd. Det kan vara svårt att formulera smärtan ens för sig själv...

På den här workshopen reflekterar vi över hur våra tillgångar och brister påverkat oss själva och omgivningen. Att leva och vara i relation är att vara del av tillvarons motsägelsefulla skönhet. Alla våra tillkortakommanden, känslor och behov ryms däri och på workshopen sätter vi ord på det som känns svårt. Välkommen till en mycket praktisk process för personlig utveckling som utvecklar såväl empati som din kommunikationsförmåga. I en trygg och varm atmosfär kommer du enskilt och i grupp jobba praktiskt. Metoden vi arbetar utifrån har sitt ursprung i Non Violent Communication och en kortlek som beskriver 40 känslor och 40 behov stödjer dig i övningarna. 

Program: 

09.30 - Inledning med Olle Carlsson om Självrannsakan

10.00 - Presentation och övningar utifrån Non Violent Communication, Kaja Michelson

11.00 - Reflekterande övningar indiviuellt, i par och återkoppling i grupp, Kaja Michelson 

11.30 - Samtal, återkoppling och empatiövning med Olle Carlsson

12.30 - Slut för dagen

Välkommen!

Olle Carlsson, präst och initiativtagare till Kontempel

Kaja Michelson, samtalscoach Non Violent Communication 

OM NON VIOLENT COMMUNICATION

Kommunikationsmodellen Non Violent Communication utvecklades av den amerikanska psykologen Marshall Rosenberg på 60-talet och är även känd i Sverige som giraffspråket, en metodik som snabbt och enkelt hjälper människor att processa obehag och konflikt, samt kommunicera med utgångspunkt i båda parternas behov på ett fredligt sätt. Marshall Rosenberg var även grundare av den internationella ideella organisationen Center for Non Violent Communication tillsammans med medborgarrättsaktivister och erbjöd medlings- och kommunikationsträning till grupper som arbetade mot segregerade och andra offentliga institutioner. Fredsaktivister har med mycket goda resultat använt sig av NVC i krigshärjade och ekonomiskt utsatta länder.

Att lära sig NVC kan underlätta all slags kommunikation och  samarbete på såväl jobbet som i hemmet och hjälper dig att snabbt processa och släppa inre konflikter.

Du kommer att ha tillgång till en kortlek som beskriver 40 känslor och 40 behov vilken stödjer dig i övningarna och gör processen både praktisk och transformerande!

Kaja Michelson har utbildat i Non Violent Communication sedan 2009 via den Amerikanska Stiftelsen Rasur Foundation International www.connectionpractice.org där hon även var styrelseledamot mellan 2013 - 2017.

Biljetter

  • Tema Självransakan

    Välkommen till en workshop med utgångspunkt i Non Violent Communication

    495,00 kr
    Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

          Många upplever en stark ensamhet och tomhet mitt i överflödeskulturen som leder oss in i en jakt på upplevelser, konsumtion och missbruk för att fylla vårt behov av kärlek och tillhörighet. Vi behöver alla ett sammanhang där vi på olika sätt kan vara inspirationskällor för varandra. Dessutom är samarbete vår enda möjlighet för att kunna rädda den här planeten."

Olle Carlsson

Präst och initiativtagare

bottom of page