top of page

lör 29 maj

|

https://us02web.zoom.us/j/9408589965?pwd=ST

FREDSFÖRELÄSNING med KG Hammar (inledning Olle Carlsson)

Ungefärligt program: 10.15 Olle Carlsson presenterar Kontempel och hälsar KG Hammar välkommen 10.25 KG berättar om sin syn på fred då och nu! 10.50 Tid för frågor. 11.00 Bikupor "Hur kan vi skapa ett nätverk kring dessa frågor i Kontempel?" 11.20 Avrundning bikupor 11.30 Avrundning samtal

Registrering är stängd
Se andra evenemang
FREDSFÖRELÄSNING  med KG Hammar (inledning Olle Carlsson)
FREDSFÖRELÄSNING  med KG Hammar (inledning Olle Carlsson)

Tid och plats

29 maj 2021 10:00 – 12:00

https://us02web.zoom.us/j/9408589965?pwd=ST

Gäster

Om evenemanget

INRE FRID OCH YTTRE FRED I KONTEMPEL

Tidigare ärkebiskopen KG Hammar samarbetade med Olle Carlsson i Katarina församling. Först om Katarinauppropet "Ja till fred – Nej till svensk vapenexport", sedan om fred i församlingsinstruktionen och till sist det som blev Kontempel i Allhelgonakyrkan. Idag är han en del av Kontempels teologiska råd och på väg att starta ett fredsnätverk där. Välkommen att bidra med dina tankar och idéer kring inre frid och yttre fred nu på lördag kl 10.15-11.45 via Zoom-länken i evenemanget.

Om KG Hammar

KG Hammar är en svensk teolog och kyrkoman, som var ärkebiskop i Svenska kyrkan 1997–2006. Hammar företräder en liberalteologisk linje inom Svenska kyrkan och hans tid som ärkebiskop utmärktes av både detta och hans samhällsengagemang. Han kämpade bland annat för amnesti för asylsökande, avskrivning av de fattigaste ländernas skulder, human kriminalvård, tolerans mot människor av annan religiös tro och för homosexuellas rättigheter. Både hans liberalteologiska linje och hans ställningstaganden i en del sakfrågor ledde till att hans ärkebiskopsgärning var omdiskuterad och kritiserad, men också till att han av många sågs som en omtyckt kyrkoledare.

Dela detta evenemang

          Många upplever en stark ensamhet och tomhet mitt i överflödeskulturen som leder oss in i en jakt på upplevelser, konsumtion och missbruk för att fylla vårt behov av kärlek och tillhörighet. Vi behöver alla ett sammanhang där vi på olika sätt kan vara inspirationskällor för varandra. Dessutom är samarbete vår enda möjlighet för att kunna rädda den här planeten."

Olle Carlsson

Präst och initiativtagare

bottom of page