top of page

sön 14 nov.

|

Kontempel

Existentiell andlighet - tema "tro"

Frilansteologen Carl Gustaf Olofsson gästar Kontempel och berättar om några av tankarna från sin bok "Existentiell livssyn - kristen tro?" och den livsresa som de växte fram genom.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Existentiell andlighet - tema "tro"
Existentiell andlighet - tema "tro"

Tid och plats

14 nov. 2021 14:00 – 15:00

Kontempel, Slupskjulsvägen 26A, 111 49 Stockholm, Sverige

Gäster

Om evenemanget

Den ateistiske frilansteologen och författaren Carl Gustaf Olofsson gästar Kontempel och berättar bitar ur sin livshistoria och spännande närkamp med begreppet ”tro”. 

I den här föreläsningen får vi en inblick i den livsresa som gett upphov till begreppet "existentiell tro" och boken "Existentiell livssyn - kristen tro?".

Olofsson lämnade sitt frikyrkliga sammanhang som tonåring och definerade sig som icke-kristen och icke-troende. I föreläsningen berättar han om några hållpunkter på sin livsresa som efter bortåt trettio år gav bärande ord för den ordlösa tro som burit honom och bestämt riktningen för hans liv sedan tonårens uppbrott. En tro som är existentiell och oberoende av föreställningar om gud och det övernaturliga. När de bärande orden började ta form blev det också möjligt för honom att förstå på vilket sätt en stor del av hans kristna arv av bibliska berättelser, begrepp och talesätt fungerat som ett paradoxalt stöd i hans livsprocess.

Utöver att vara pensionär och författare är Carl Gustaf Olofsson också styrelseledamot i Humanisterna Kalmar och aktiv i klimatrörelsen.

Biljetter

  • -

    0,00 kr
    Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

          Många upplever en stark ensamhet och tomhet mitt i överflödeskulturen som leder oss in i en jakt på upplevelser, konsumtion och missbruk för att fylla vårt behov av kärlek och tillhörighet. Vi behöver alla ett sammanhang där vi på olika sätt kan vara inspirationskällor för varandra. Dessutom är samarbete vår enda möjlighet för att kunna rädda den här planeten."

Olle Carlsson

Präst och initiativtagare

bottom of page