ons 03 mars | Mindepartementet

Daniel Östersjö + Charlotte Jansdotter

Sångaren Daniel Östersjö framför material från sitt senaste album med texter av Elsie Johansson. Dikter på liv och död, om sorg och längtan, som glimrar i solen med nya ordvändningar, tar självklar plats i naturen och i vardagens enkelhet.
Registrering är stängd
Daniel Östersjö + Charlotte Jansdotter

Tid och plats

03 mars 19:00
Mindepartementet, Slupskjulsvägen 26A, 111 49 Stockholm, Sverige

Om evenemanget

”Fönsterspringan” är sångaren och musikern Daniel Östersjös senaste album, som består av hans textnära tonsättningar av femton dikter av Elsie Johansson. Det är dikter på liv och död, om sorg och längtan, som glimrar i solen med nya ordvändningar, tar självklar plats i naturen och i vardagens enkelhet. 

“Jag började i orden och deras naturliga melodier. Jag kunde lägga örat till boken och höra musiken komma” säger Daniel själv om arbetet med dikterna.

Skivan släpptes i maj och beströddes med kritikerrosor:

“Det stora med detta album är att berättelserna och sånggestaltningen hör samman som en organisk enhet. Daniel Östersjö har tillsammans med Elsie Johansson gjort ett mästerligt verk, som jag hoppas får något stort pris av Svenska Akademien.” - Musikmagasinet LIRA.

Precis som på skivan medverkar också Elin Lyth - en sångerska med rötter i folkmusiken. Hon har gått på Visskolan i Kungälv, Folkmusikinstitutet i Tobo samt tagit en del kurser vid Musikhögskolan i Stockholm. Elin har skrivit en sång, Elins trall, och den sjungs världen över i olika arrangemang och hon har själv medverkat i många olika teve- och radioprogram under årens lopp. Favoritvisdiktaren Alf Hambe ägnade hon en CD 2011 "Ros i snö, Elin Lyth sjunger Alf Hambe".

Kvällens program har sin tyngdpunkt i sångerna från Fönsterspringan, med inslag från svensk och amerikansk folkmusik, samt något från Daniels franska engagemang från låtskrivarduon Le Lac Long 814 som släpper ny musik under hela året.

”En ny, existentiell nakenhet ekar fram kring ett pianos spröda men klara klang. Den har givetvis alltid funnits där i hennes dikter, men nu steg den fram mycket tydligare, renodlat.” - Göran Greider

”Sådana här skivor görs ju inte längre... Om tiden varit en annan hade Daniel Östersjö och Elsie Johansson fått dela på en Grammis för albumet Fönsterspringan” (5 /5 stjärnor) - Hifi & Musik

Länkar:

Fönsterspringan på Spoitify:

https://open.spotify.com/album/1MoIAOZAMCSpbbrUjgpDEr?si=wznfL65hTMChamFgDvAYlg

Inslag med Malou i TV4 i samband med releasen av albumet:

https://www.tv4.se/klipp/va/12580025/elsie-johansson-89-aktuell-med-nya-dikter-till-musik

---

Charlotte Jansdotter, SM-medaljör i poetry slam

Biljetter
Pris
Antal
Totalt
 • Ordinarie
  150 kr
  moms inkluderad
  150 kr
  moms inkluderad
  0
  0 kr
 • Student/pensionär
  100 kr
  moms inkluderad
  100 kr
  moms inkluderad
  0
  0 kr
 • Kontempel medlem
  135 kr
  moms inkluderad
  135 kr
  moms inkluderad
  0
  0 kr
Totalt0 kr

Dela detta evenemang