Kontempel Ung

Kontempel Ung

Kontempel Ung är till för dig som vill vara del av en gemenskap och ett sammanhang som erbjuder reflektion och personlig utveckling.

 

Kontempel Ung

Kontempel Ung är till för dig som vill vara del av en
gemenskap och ett sammanhang som erbjuder reflektion och personlig utveckling. Du är välkommen att delta gratis på alla våra aktiviteter som exempelvis existentiella programmet "Livsstegen Ung" samt att lära dig olika metoder för personligt ledarskap som stresshantering, yoga, mental träning och konflikthantering. Du är också varmt välkommen att engagera dig i vårt Wellness cafe som just nu är under uppbyggnad och som drivs av vår ungdomssektion på volontärbasis. Här får ni utbildning i kundservice och kundvård, hur man serverar samt hur man lagar enkla och riktigt goda smoothies, bowls, bananbröd och annat gott!

Kontempel Ung
 
Kontempel Ung

Volontär

Genom att engagera dig som volontär får du även följa med på aktiviteter, läger, retreater till spännande resmål, helt gratis. Kontempel är en plats för gemenskap, kunskap och personlig utveckling!
 

Wellness Cafe öppnar söndagen den 12/9 och är öppet alla söndagar 9 - 19. På onsdagar håller vi öppet från den 29 september mellan kl. 14.00 - 17.00.

Vill du engagera dig i cafeet och bli en del av vår ungdomssektion?
Du får gärna kontakta Kaja Michelson som leder
ungdomssektionen direkt på 072 717 12 70. 

Aktiviteter, Läger & Upplevelser

 • Välkommen att delta på "Livsstegen" på söndagar kl. 17.00 - 18.00. En samtalsgrupp med och för unga 15-25 år där vi delar personligt utifrån tolv existentiella teman som tacksamhet, tillit och vila. 
   

 • Onsdagar är du välkommen på  Medveten Andning, Yoga & Mental Träning kl 16.00 - 16.45. Caféet är öppet på onsdagar från kl. 14.00
   

 • I höst åker vi till Djurgården och besöker det personliga lilla stallet Häståkeriet där ni får testa ledarskapsövningar med lösa hästar i manegen. Kanske kan vi även ordna med en ridtur på de snälla och trafiksäkra hästarna. 
   

 • I vår åker vi på ett dagläger till den ekologiska lantgården Lars Pers i Fors 1.5 timme norr om Stockholm och gosar med de ca 30 nyfödda killingarna. Getter är nyfikna, roliga och mycket sociala. Det finns även hästar, ankor, höns, tuppar, påfåglar, biodling, hundar och katter på gården. Vi äter middag och grillar marshmallows på vackra Gysinge Wärdshus innan hemfärd.
   

 • På Kristihimmelsfärd är du välkommen att följa med oss till den lilla grekiska ön Symi och uppleva "Livsstegen" 
  i underbar havsmiljö. Dagarna fylls av bad, sol, yinyoga, qi gong, vandringar till vackra platser och skön gemenskap genom Livsstegen-samlingarna. 
   

 • På försommaren besöker vi den genuina lantgården i Vinnersjö 1.5 timme norr om Stockholm som föder upp lamm och där två mycket speciella ardennerhästar bor. På gården finns ett hundratal får och massa gulliga lamm som vi får gå in i hagarna och hälsa på.Vid Mjölnars Kvarn yogar, bastar och badar vi i den lilla dammen. Till middag grillar vi över öppen eld innan det är dags för hemfärd (eller så sover vi kvar i det fina boningshuset). 

Att bli ledare

Kanske är du redan i dag ledare i någon ungdomsorganisation eller drömmer om att bli. Livsstegen Ung ger dig möjlighet att få utbildning och ledarutbildning här hos oss på Kontempel på vackra Skeppsholmen i Stockholm. Det ger dig som bor ute i landet möjligheter att sen kunna starta upp och leda ungdomsgrupper inom Din kyrka eller förening. Kanske har du även drömt om att tryggt kunna leda ungdomsgrupper genom andningsövningar, yoga och meditation? Att lära sig släppa fysiska och mentala spänningar i kroppen ökar välmåendet eftersom stressnivåerna sänks. Vi planerar nu två helgutbildningar med utgångspunkt i Medicinsk Yoga & Medveten Andning som vänder sig till dig som är eller vill bli ungdomsledare. Vi kommer ägna oss åt mycket praktik men också fördjupa oss i teori kring andningens påverkan på nervsystemet, samt hur stress påverkar oss och våra hjärnor. Du får med dig tre sköna yogapass på 30 - 45 minuter och tre superbra andningsmeditationer som du kommer känna dig helt trygg med att lära ut till andra ungdomar! 

Håll utkik i event kalendern! 
Kontempel Ung

Om Ungdomsverksamheten

Alla aktiviteter är helt gratis eller kraftig subventionerade och finansieras genom intäkter från vårt café som du gärna får engagera dig i.

Vill du lära dig nya färdigheter, vara med och skapa en social plattform där vi ses framförallt i IRL (men också digitalt), där vi gör härliga, utvecklande och meningsfulla saker tillsammans, samt praktiserar tekniker som gör det lite enklare att navigera igenom vardagsutmaningarna - kom till vackra Skeppsholmen. Buss 65 tar dig hit på nolltid!

Medarbetare

Kaja Michelson leder Kontempels ungdomssektion och du finner henne i Wellness Cafe eller i Kontempels kursverksamhet. Kaja har i närmare 25 år arbetat som utbildningskonsult samt stresshanterings- och samtalscoach. Hon är grundare av Exhale Coaching & Consulting som varit verksamt både i USA och Sverige sedan 2014. Kaja är Internationellt Diplomerad Coach, ICC Skandinaviska Ledarhögskolan, Internationellt Diplomerad Yoga & Meditationslärare, Institutet för Medicinsk Yoga, Certifierad handledare i Sorgbearbetning, Svenska Institutet för Sorgbearbetning, Certifierad Instruktör Medveten Andning, Certifierad Master Coach, Rasur Foundation International, Certifierad Gravidyogalärare i Medicinsk yoga.